Furcsa halandók

2009.09.04. 20:15

"Tessék: álarcok, maszkok. Nem az a maszk számít, amit félrelök. Ám amit megfog és az arca elé emel, az már egy-egy vonás magából. Az ember nem ilyen, vagy olyan, hanem ilyen is meg olyan is. Ne akarjon mindennek szilárd körvonalakat, érzelmeire fogantyúkat, hogy megragadhassa azokat. Vagyunk néhányan ilyen furcsa halandók. Nem racionálisak, hanem emocionálisak. Nem baj, ha nem értenek minket, még az sem baj, ha bolondnak tartanak. Mélységesen nem számít, milyennek látnak bennünket mások, ha a mi ablakaink a képzeletre nyílnak, s ha tükreink olyan világba vezetnek, ahová a köznapok embere soha el nem juthat."

[Vavyan Fable. In: Jégtánc]


A bejegyzés trackback címe:

https://selenidea.blog.hu/api/trackback/id/tr935967737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ilona 2009.09.04. 22:02:31

Elgondolkoztató írás...és fura is, hogy mostanában folyton maszkokkal kapcsolatos témákat olvasok vagy látok. Tegnap egy bécsi kilállítást néztem maszkokkal. Szépek is és félelmetesek is voltak. Ma egy filmet néztem, melyben maszk volt egy kutyán...Skyppynél is egy erröl szóló verset olvastam. Ez az idézet nagyon megfogott. Különösen az utolsó mondatok. Számomra olyan, mint egy vigasz és valóban éreztem valamiféle elkülönülést a környezetemben én is: "Mélységesen nem számít, milyennek látnak bennünket mások, ha a mi ablakaink a képzeletre nyílnak, s ha tükreink olyan világba vezetnek, ahová a köznapok embere soha el nem juthat."

csillagvíz 2009.09.04. 22:23:36

Ez csodálatos gondolat volt, főleg egyik kedvencemtől. Rég olvastam-e könyvet. Ugye ebben van egy medálja? Azt hiszem Jade volt. :)

csillagvíz 2009.09.04. 22:35:18

A maszkot az egónk adja ránk, az egónk pedig nem más, mint a családunkban, majd a társadalmi elvárásban ránk aggatott "személyiség", mindaz aminek meg kell felelnünk, különben ha kilógunk a sorból, másak vagyunk, olyanok akik nem élnek korlátok közt, csak igazán önmagunk vagyunk,... akkor azt lehúzzák maguk közé, mert az nem jó, nem erkölcsös. Vagy kitaszítják maguk közül.Mindannyian álarcot hordunk,mindannyian az egónk rabjai vagyunk!- A.J.Christian könyveinek soari jutottak eszembe.:)

Selene 2009.09.10. 13:11:46

Köszönöm az értékes gondolatokat.
süti beállítások módosítása