"Mi ez a kaland?"

2009.08.22. 18:21

"...Élsz, s egyszerre megrohan a kaland. Mi ez a kaland? Nem ismertél meg senkit, nem nevetett a szemedbe az olcsó, boldog, vacak öröm, egyedül vagy. S mégis történik az órákban körülötted valami. Az élet, délután négykor, egyszerre izgalmas lesz és veszélyes. Mindenfelé jelek figyelmeztetnek, a köznapinak értelme van. Egy ajtó nyílik, mintha a végzet küldöttje nyomná le a kilincset. A napsugár szíven döf, mint az orgyilkos pengéje. Fülelsz, neszelsz. Mi ez a kaland, ami betört az álmos, ólmos létezésbe? Azután egyszerre megérted és elsápadsz. Megérted, hogy élsz. Ez az egyetlen kaland."
[Márai Sándor. In: Ég és Föld, 1942]


A bejegyzés trackback címe:

https://selenidea.blog.hu/api/trackback/id/tr435967765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amerika24 2009.08.22. 20:07:24

...délután négykor...:)...ez jó...igaz , bármikor ránktörhet, s nem tehetünk ellene semmit...:)...s ha még tetszik is , élvezhetjük egy kis ideig...:)

Selene 2009.08.24. 00:34:35

Igen, nagyon érzékletes megfogalmazása az élet kalandszerűségének. :)
süti beállítások módosítása