A gondolat örök

2008.09.27. 22:42





"A gondolat örök - amint megszületett visszavonhatatlanul éli életét.
Gondoltál-e valaha arra, hogy valaki beleláthat a gondolataidba? Gondoltál-e valaha arra, mi történne veled, ha valaki tudomást szerezne minden titkos gondolatodról? Gondoltál-e valaha arra, hová kerülnek azok a gondolatok, amelyeket nem mondasz ki, és nem váltasz tettekre, melyekről - úgy hiszed - rajtad kívül senki sem tudhat? Gondoltál-e valaha arra, mi történne a világgal, ha minden, de minden gondolatod - a szép és a jó, a kegyetlen és az irgalmatlan - ami valaha eszedbe jutott - megvalósulna? Gondoltál-e arra, hogy vannak helyes, és vannak gonosz gondolatok, melyek - bár nem mondjuk ki, és nem váltjuk valóra őket - saját életet élnek a világegyetem hatalmas körében? Gondoltál-e arra, hogy az emberi gondolat a leghatalmasabb építő és romboló erő? Gondoltál-e arra, hogy egyetlen egyben nincs különbség jó és rossz gondolat között? Tudod-e, hogy mindkettő visszavonhatatlan? Tudod-e, hogy van Valaki, aki a visszavonhatatlan gondolatokat elgondolta, és ez a Valaki te magad vagy, aki éppúgy örök, mint a gondolat, amelyet elgondoltál?"

[Tatiosz]

A bejegyzés trackback címe:

https://selenidea.blog.hu/api/trackback/id/tr825968532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atis 2008.09.28. 19:29:11

örülök, hogy látlak...már aggódtam Érted...

amerika24 2008.09.28. 23:05:01

"A gondolat nem olyan ,hogy meg lehetne osztani.Ha kimondom,már egészen mást jelent,sokkal riasztóbb vagy sokkal édeskésebb,mint amikor még csak belül visszhangzik, azon a meghatározhatatlan helyen,ami nem az agy ,de nem is a sziv." Valaki szintén a gondolatról irt a mult héten....s ez jutott akkor az eszembe...Jókai Annától való....s most ismét ....

vadmacs 2008.09.29. 18:35:27

idelátogatni Hozzád, olyan csendes, békés, meleg... elgondolkodtató :) köszönöm :)

Selene 2008.09.30. 23:21:13

Óóó, mennyi minden munkál ott a mélyben ;) Köszönöm Vadmacs...

Selene 2008.09.30. 23:22:50

A Jókai Anna-idézetet is köszönöm. Igyekszem majd többet olvasni tőle, még csak egy-két művével találkoztam "testközelben" .
süti beállítások módosítása