Érzed?

2008.05.09. 23:48

A gondolatok egyre rajzosabb formákat öltenek elméd papírlapján, egymás után bukkannak fel a díszes emlék-nyomok. A gyertyafénynél megnyúlnak az árnyak, aprócska fény körül éji táncot járva. A magány gondolata: csupán álom, amit már megint elhiszel ... és magadban satír-színnel festesz képet róla.
De reggel, amikor az árnyak eltűnnek a szoba faláról, és a függönyön átszűrődnek a fények: abbahagyod gondolataid kergetését, felszabadulsz. Mert egy új nap kezdődött. Akkor észreveszed, hogy milyen bódítóan zamatos a kávé illata, hogy milyen tejszínhabosan göndörek a felhők, és hallod, ahogyan a hajnali szél neked dúdolja négy égtáj dallamát. Amikor eggyé válsz a pillanatokkal, mert nincs múlt, és jövő sem érdekel - mert a jelen az, ami tökéletes. Érzed: e szabad pillanatban a gondolataid ege tükörsimává szelídül és semmi sem zavarhatja meg. A "hegyek újra hegyek lesznek és a folyók újra folyók"- és érzed a kávédban a cukor ízét, és érzed a bőrödön a napfény melegét. Ez a pillanat, az egyszeri, a boldogság szeletnyi ajándéka Neked - nem keresed, ő mégis folyton rád talál.

A bejegyzés trackback címe:

https://selenidea.blog.hu/api/trackback/id/tr525969565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dreamwolf 2008.06.17. 15:53:14

furcsa, de így van... az éjszakák sötétje behatárol, hiába az álmok végtelenje, ha ott a nyomasztóan csendes külvilág, a képzelet peremén a múlt is visszanéz, s szeme csillog a sötétben... brr :) üdw
süti beállítások módosítása