Megértjük majd

2008.11.01. 21:24

"Minden létező keletkezett, és igyekszik valahová. Ami keletkezett, az el nem múlhat, csak formát változtat szüntelen. Ma még minden messze van tőlünk, mint a csillagok - és a csillagok is mérhetetlen távolságokra vannak egymástól. Ma még nyugtalan, forrongó, taszító és vonzó bolygók vagyunk mindnyájan, és keringünk a másik körül kiszabott pályánkon, fénybe-árnyékba borítva egymást. Valamikor talán, Isten lába előtt elmúlnak a köztünk feszülő távolságok, mert lehullanak rólunk a tévedések, hibák torzulásai, és megértjük végre minden jelenség okát. A szeretet a legtökéletesebb lényeg: odaadás, alázat, önmegtagadás - tehát a végső megtisztulás, beleolvadás a nirvánába."

[Szepes Mária. In: Szibilla, 2007]



 
A festmény Arnold Böcklin: A holtak szigete

A bejegyzés trackback címe:

https://selenidea.blog.hu/api/trackback/id/tr145968454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ilona 2008.11.02. 11:08:27

Igen Selene, az ember megérti korán, csak elfogadnia nehéz. A vége felé inkább már beletörödik az ember, mert nem tehet mást és valóban csak a szeretet az, ami könnyüvé teheti az elválást a földi élettöl. Így gondolom. A kép fantasztikusan gyönyörü, méltóságteljes, kissé misztikus hangulat árad belöle. Köszönöm.
süti beállítások módosítása